Ikuinen marraskuu on tullut tänä talvena tutuksi näillä nurkilla. Viime viikolla tuli jotain lumentapaista parina päivänä. Siis koko talven saldo kaksi räntäistä päivää. Tai siis olihan joulukuun alussa muutama ihanan valkoinenkin päivä. Ikuinen marraskuu on kyllä tehokkaasti sykentänyt muistin.

IMG_0610.jpg

Mutta näin kevättä kohti mentäessä harmaa ei ole ihan niin synkän harmaa kuin vielä pari kuukautta sitten. Vaikka nyt on kahtena päivänä vaan satanut, niin ihan keskellä päivää on vaalean harmaan sävyjä ja keväisen raikkaan sateen fiilistä. Ainakin ikkunan takaa katsottuna.

Harmaan eri sävyjä tuli vastaan myös villasukissa. Usein neulon sukkia 7 veljestä langasta, koska sitä on saatavilla monissa väreissä myös pienen paikkakuntamme ruokakaupassa. Ei koskaan tiedä, milloin sopiva väri uupuu, niin ei tarvitse sitten kuitenkaan tukahduttaa tekemisen intoa. Muistelin, että 7 veikassa oli vain yksi vaaleanharmaan sävy. Jotenkin ei tämä tuntunut kuitenkaan oikein hyvältä neuloessa. Ja olin jo kuvankin silmukoinut ja silti uskottelin, että ihan hyvältähän tämä näyttää. Kun olin tehnyt sukan valmiiksi, niin oli kyllä pakko sanoa, että liian lähekkäin kuvan ja sukan harmaan sävyt. Hyvällä tahdonvoimalla toki kuvan erottaa, mutta kyllä aika tarkkaan joutuu tiirailemaan. 

DSC08445.jpg

Pettymysten kautta lankaostoksille. Hetken ehdin jo empiä, että onko tämä 7 veikan jäkälä ihan liian vaaleaa. Mutta lopputulos oli kyllä sitten just hyvä.

IMG_20200120_104211.jpgIMG_20200120_104335.jpg

Myös tummempi versio sai myöhemmin kaverin. Menee puolisolla vaikka työsukkana. Eipä ihan joka rahtarilla olekaan Adidas villasukkia turvakengissä

DSC08455.jpgDSC08463.jpg