Askartelupuoti Mulperi sai järkättyä Maissin pitämään halukkaille värityskurssia tässä maaliskuun alussa. Ikinä en ole osannut piirtää enkä värittää, eikä minulla mielestäni ole mitään värisilmääkään. Koulussa kuvis oli yksi inhokeista. Kurssi täyttyi alta aikayksikön, mutta jotenkin sain itseni siihen mukaan. Päivää odotin kuin kuuta nousevaa. Ja sitten kun se päivä saapui, kohdalleni sattui emämunaus. Voi herran pieksut, että se otti päähän. Ihan pokkana saavuin paikalle ja ihmettelin pienessä vanhassa pääkopassani, kun porukat oli jo täysin työn touhussa vaikka itsekin olin ihan "ajoissa" paikalla. No EN TODELLAKAAN ollut ajoissa. Vain 2 tuntia myöhässä ja porukat oli juuri lopettamassa. Olin vaan jotenkin luullut kurssin alkavan perinteiseen aikaan ja olevinaan olin asian jostain tarkistanutkin. Kuka ties mistä, koska en oikeastaan mistään löytänyt jälkeenpäin kurssin alkamisajankohtaa.

Maissi oli kuitenkin kertakaikkisen ihana ja pikaisesti kävi perusteet kanssani läpi ja mukaan sain hyvän tietopaketin

DSC02956%20%28505x640%29-normal.jpg

Näillä eväillä kokeilin väritystä pääsiäishengessä

DSC02958%20%28640x536%29-normal.jpg

En kyllä tajua, miksi oikeanpuoleisesta kuvasta tuli niin paljon tummempi. Toki se on leimattu ruskealla Distressillä, mutta jotenkin nuo väritkin on paljon kirkkaammat vaikka samoilla sävyillä värittelin. Pakko myöntää, että tunsin onnistuneeni. Musta nää on oikein kivan näköiset. Eivät ole vielä ehtineet mihinkään korttiin. Pääsiäisaskartelut jäi tänä vuonna minimiin. Edes virpomisoksia emme tehneet. Syynä tähän suurilta osin osallistumiseni tosielämän Selviytyjät -projektiin. Projektista tuli tieto jo joulukuussa ja sitä pelonsekaisin tuntein odottelin. Tieto osallistumisesta tuli helmikuun puolen välin jälkeen ja lähtö heti maaliskuun alussa. Siinä sitten meni parisen viikkoa järjestelyihin.

Kun saavuin paikalle, ranteeseeni pistettiin saman tien vaaleanpunainen ranneke. Tämä oli merkki all inclusive -palvelusta. Olivat varmaan saaneet vihiä mun dementia kohtauksesta, koska rannekkeessa oli myös nimeni ja syntymäaikani. Ihan vaan siltä varalta, jos vaikka satun unohtamaan, kuka olen ;-)

DSC02924%20%28480x640%29-normal.jpg

Ilmaista ei tämä Selviytyjät -matka ollut. Mutta taatusti halvin All inclusive palvelu (33,60 e/vrk) pelasi moitteettomasti. Ruokaa oli tarjolla monesti päivässä melkein aina samalla kellonlyömällä. Vaikka sitä oli niukasti eikä se mitään herkkua ollut niin ruokaa kuitenkin eikä sitä tarvinnut itse metsästää eikä valmistaa. Painosta putosi viikossa kolmisen kiloa. Henkilökunta oli nuorta, mukavaa ja ystävällistä ja kyselivät vähän väliä, että onko kaikki hyvin tai tarviinko jotain. Palvelu oli ensiluokkaista halpaan hintaan nähden.

Matkalle sai ottaa mukaan hiukan omia tavaroita. Ajan kulumiseksi otin mukaani muutamat lankarullat ja parit puikot. Perheestäkään ei tarvinnut eristyksissä olla ihan koko aikaa, vaikka tapaamisajat olivatkin rajoitetut. Kyllä se silti helpotti koti-ikävää.

Oli se silti aika rankka reissu. Viikon vaan kestin, sitten oli tultava kotiin. Perhe oli iloinen paluustani.

DSC02920%20%28640x480%29-normal.jpg

Kakkua olivat leiponeet kotiin paluuni kunniaksi. Vaikka viikon vaan reissussa vietin, niin kovasti on voittajan fiilis ja selviydyin matkasta ennakoitua paremmin. Matkan kohde oli Tyks ja nyt on vatsassa kolme reikää ja olen yhden pienen sisäelimen ja jonkun ylimääräisen verran kevyempi. Selviytymis tarina tämä on siksi, että en koskaan ole ollut missään leikattavana ja mulla on ihan hirrrrwwwweeeeee piikkikammo. Nyt ollaan kuitenkin jo voiton puolella :-)

Oli yllättävän hankalaa neuloa, kun toisessa kädessä oli kaksi valtavaa kanyylia. Mutta jotain pientä sain aikaiseksi.

Erityisesti selvitymisretkeä varten hain lankaa tunikaa varten. Malli oli jo selvillä, mutta lanka uupui. Ohje oli Dropsin langoille, mutta en halunnut siitä kuitenkaan kauhean paksua. The Lankakauppias tarjosi vaihtoehdoksi Rowanin creative linen lankaa. 50% pellavaa ja 50 % puuvillaa. 4,5 puikolla tikutettu.

DSC02949%20%28640x572%29-normal.jpg

Paksun tuntuista tästäkin tuli, mutta uskon pärjääväni tämän kanssa kesät talvet. Muuten tämä etukappale näytti ihan siltä kuin olin odottanut, mutta kainaloissa mittataulukko petti. Täytyy neuloa vielä takakappale ja ihmetellä sitten, miten istuu. Nopea tikuttaa. Innolla odotan, milloin tämä valmistuu. Suuret työt kun yleensä tahtoo jäädä kesken, kun mielenkiinto loppuu.

Suuren projektin lisäksi oli pakko olla mukana jotain pientä ja aivotonta tekemistä. Ja valmistahan niistä tuli.

DSC02943%20%28640x414%29-normal.jpg

Jo viime postauksessa vilahtaneet Broken Seeds sukat Nalle -langasta. 14 (13) silmukkaa puikolla, koko 38 ja lankaa kului 102 grammaa. Pinkistä kerästä jäi aikalailla puolet vielä. Ohje löytyi ihanan Facebookin neulontaryhmien avustuksella Kuunliljapihan blogista. Ohje taitaa löytyä myös Ravelrystä. Samalla kun näitä sukkia päättelin, tyttö penkoi vanhoja neulevarastojani, josta löytyi päättelemättömät villurit

DSC02947%20%28473x640%29-normal.jpg

Tässä lankana Ticotico, koko 41/42 ja lankaa mennyt 76 g. En muista milloin olen nämä neulonut. Muistaakseni joskus edellisessä työpaikassa. Nykyisessä ei ehdi neulomaan ja siinäkin olen ollut jo 5 vuotta.

Selvitymismatkallani ehtii miettiä kaikenlaista ja tuli mieleen, että minulla on aika monta vyyhtiä lankaa. Vyyhdit on sikäli hankalia, että ennen kuin pääsee toteuttamaan uutta projektia, lanka pitäisi saada vyyhdistä rullalle. Ja se ei yleensä ole se mukavin vaihe. Mutta The Lankakauppiaalta saa vuokrattua edullisesti vyyhdinpuut (en tiedä onko oikea sana) ja sellaisen kerijä -laitteen, jos on jäsenenä Salon seudun kädentaitajissa. Tottahan toki minä siellä(kin) olen. Multa löytyy myös kaiken maailman boonuskortit, jos vaan ovat uskaltaneet kaupassa tyrkyttää. Korteilla kun saa monesti kivoja alennuksia.

Vyyhdinpuiden kanssa meinasi tulla pieni ongelma. Keittiönpöytämme (jossa olin ajatellut tätä käyttäväni) ei soveltunutkaan laitteen kiinnitykseen, kun siinä oli pöytälevyn reunassa kiinni sellainen sivulauta. Aikani etsittyäni huushollistamme sopivaa paikkaa, löytyi tarkoitukseen sopiva pöytä työhuoneesta. Askartelupöytä oli niin täynnä askartelukamoja, etten halunnut niitä lähteä siirtelee. Tietsikka pöytäkin oli täynnä kamaa, mutta siihen mahtui joukkoon

DSC02951%20%28640x459%29-normal.jpg

Tässä yksi vironvilla ostokseni monen vuoden takaa. Hintalappukin oli kyljessä 113 EEK (n. 7,5 EUR/330g). Ei paha. 330 g vironvillaa päätyi kerälle ajassa 9 min 42 sek. 100 g Rowania (12,40 EUR/100g) kesti rullautua 2 min 13 sek. Ihanan nopeeta puuhaa. Tällaisen kasan sain illan aikana laitettua uuteen kuosiin.

DSC02954%20%28640x560%29-normal.jpg

Nyt vaan neulomaan. Kun sukat tuli valmiiksi, uusi projekti siintää jo mielessä. Nyt tarttis saada itse tehdyt sormikkaat. Ihan ensimmäiset sellaiset. Väri voisi olla ruosteenruskea. Lanka on jo haettu.