Tämä postaus on pitänyt kirjoittaa kauan. Ajatus on muhinut mielessä pitkään, mutta valmista ei vaan ole tullut.

Marraskuussa pikkujoulukauden omalla kohdallani avasi Mulperskan järjestämä, jo perinteeksi muodostunut, paikallisten askartelijoiden ihan oma pikkujoulujuhla. Se ei siis ole ollut sellainen normi pikkujoulujuhla, missä laulu raikaa ja nautitaan huurteisia ja pikkutunneilla aletaan lähentelee kavereita. Ei ollenkaan.

Porukkaan ei ollut saapunut yhtään miestä. Vaan naiset revitteli täysillä. Mukana oli muutama uusi askartelija ja porukassa tehtiin lähempää tuttavuutta. Jokainen sai kertoa, mitä askartelee, miksi, missä ja milloin. Millaiset tilat on ja miten pahaksi touhu voi äityä. Tämä oli eräänlainen AA-kerho. Oli kertakaikkisen ihana huomata, ettei itse olekaan siitä pahemmasta päästä. Oloa helpotti valtavasti, että muillakin on samoja oireita ja tuntemuksia. Onneksi tämä riippuvuus ei ole kovin vaarallista tai epäterveellistä. Hauskaa ainakin oli ja alkomahoolia ei kulunut yhtään. Voiko sellaisia pikkujouluja ollakaan ;-)

Kun kyse kerran oli pikkujouluista, piti mukana tuoda pieni paketti. Eikä mikä tahansa paketti. Askartelijoiden juhlaan kelpaa vain itse koristeltu paketti. Paketti piti sisältää 5 e arvosta suklaata. Kyllä siinä aikani jouduin pähkäilemään, että miten ihmeessä voi päällystää suklaarasian muutoin kuin lahjapaperiin pakkaamalla, kun siinähän on se muovi päällä. Noh, enpä keksinytkään, joten ratkaisuni oli tällainen

DSC03977%20%28480x640%29-normal.jpg

Hiukan vintagehenkeä, jota en ihan ole vielä kokenut omaksi jutuksi. Enkä ihan osaa täysin sitä vielä toteuttaa. Vinkki tähän löytyi Mariannen blogista. Ei tuo kielitaidon puutekaan paljon näissä askartelujutuissa haittaa, kun näkö pelaa hyvin ;-) Mitat sai näppärästi soviteltua Fazerin siniseen sopivaksi.

Ja sisältä löytyi 5 e arvosta suklaata, 2 kpl Fazerin suklaalevyä. Korttikin olisi pitänyt olla, mutta en lukenut tarpeeksi selvästi tehtävänantoa. Mutta armahdin itseni, kun tämä oli sekä lahja, että kortti samalla :-o

DSC03981%20%28480x640%29-normal.jpg

Tästä tulikin sitten tämän joulun menestys tuote. Lisää luvassa tulevissa postauksissa.

Itse sain lahjaksi tällaiset rasiat

DSC04108%20%28640x480%29-normal.jpg

5 euron suklaat olisi voinut paketoida näinkin useampaan pakettiin. Suklaat hupenivat rasioista alta aikayksikön.

Pakko myöntää, että askartelijoiden pikkujoulut ovat joka vuosi yhtä mieluisia