Jo viime vuonna ihastuin virkattuihin lapasiin, sittemmin jo lopetetun Alman puodin sivuilta kun bongasin kuvan. Kesälomareissulla, kun lähdettiin ajelemaan Pohjanmaalle niin pikaisesti kävin hakemassa sopivan langan työpaikan viereisestä Tokmannista ja ajomatka sai alkaa. Apukuskin penkillä on välillä ihan mukavaa, kun pystyy tekemään kaikkea kivaa ja näkee vähän paremmin maisemiakin. Valmista syntyi nopeasti. Tosin ihan vaan muutaman kerran sain purkaa, jotta osui koko kohdalleen. Mutta ei se haitannut yhtään, kun valmista jälkeä syntyi taas käden käänteessä.

Malli on julkaistu silloin uuden uutukaisessa Neulo 1/2014 lehdessä, joka oli tietenkin pakko ostaa lapasten takia, mutta myös kiva katsoa, mitä uusi lehti tuo tullessaan. Tässä kuitenkin virkattiin lapaset kärjestä alkaen ja en tykännyt siitä ideasta, joten piti lähteä soveltamaan. Apuja löytyi Plants and Ragsin vanhasta ohjeesta. Vaikka olenkin neulonut kauan (voisi kai sanoa vuosikymmeniä), ikinä en ole tainnut käyttää Isoveli lankaa. On ollut liian paksu. Mutta näihin lapasiin se oli just passeli.

Väri oli tylsä, mutta mun tän vuoden suosikki. Joten harmaat näistä tuliDSC06570%20%28640x480%29.jpg

Perusharmaisiin saa yllättävästi ilmettä muutamalla napilla. Nappivalinta oli sitten jo haasteellista. Näitä aloitellessani näin silmissäni jo sellaiset sydännapit, jotka koristelisivat näitä lapasia. Ja olin ihan varma, että sellaiset voin käydä hakemassa paikallisesta nappikaupasta, Salon nappi. Siellä kun on nappi poikineen. Mutta, mutta... Eipä ollut juuri sitä verkkokalvoilleni syöpynyttä sydänmallia. Piti tyytyä sitten muuhun vaihtoehtoon. Ihan selvää oli, että nappien oli oltava puiset. Vaikka nämäkin oli ihan kivat, niin jotenkin ei vaan miellyttänyt silmää. Aikani näitä katsottuani, turvauduin ulkomaiseen nettikauppaan.

DSC06587%20%28640x480%29.jpg

Ja sieltä yleensä saa, mitä haluaa. Haluamani sydännappeja sai odottaa viikkotolkulla, mutta oli ne sen arvoisia. Mielestäni nämä napit sopii näihin ihan täydellisesti

DSC06626%20%28640x480%29.jpg

Tämäkin oli yksi tämän vuoden KyJy töistäni. Lankana tosiaan Novitan Isoveli, jota 4 koukulla virkaten kului 133 g. 43 slla aloitettu. Ranteen joustinosa virkattu jälkeenpäin. En muuten tiennyt, että joustintakin voi virkata. Kun vaan sinnikkäästi teki ohjeen mukaan, niin ihan kivan näköinen joustin siitä tuli. Lankavarasto ei tässäkään projektissa vähentynyt yhtään alkuperäisen tavoitteen mukaisesti. Päinvastoin - hiukan jäi toisesta kerästä jämälankaa. Nämä lapaset aloitettu siis 12.8 ja valmista oli noin viikoa myöhemmin 20.8