... niin jäisi monet asiat tekemättä.

Koko syksyn olin miettinyt tekeväni lahjaksi huovutettua koria, missä voisi säilyttää esimerkiksi lankoja tai keskeneräisiä käsitöitä.

Viimein viikkoa ennen joulua, kun muut kiireet alkoi helpottamaan sain homman aloitettua. Yritin ensin virkata Novita lehden (mm Syksy 2008) ohjeilla. Pakko oli tietenkin ohjetta hieman soveltaa eli yritin tehdä korin ohjeen mukaan, mutta pylväillä. Aikaa ja lankaa kului ja mitään ei meinannut tulla, joten yritin etsiä neulottua ohjetta. Onneksi on netti. Puikkopyörteen blogista löytyi passeli ohje.

Itse aloitin pohjan 28 silmukalla (=20 cm) ja aina oikeaa. 19 krs kasvattamisen jälkeen puikolla oli 64 s ja leveys 51 cm. Sen jälkeen 20 krs suoraa ylöspäin ja 19 krs kavennuksia siten, että puikolle jäi taas 28 silmukkaa. Sen jälkeen keräsin reunoilta 153 silmukkaa pyöröpuikolle ja neuloin pelkkää oikeaa 56 krs = 35 cm. Hieman oli tarkoitus piristää punaista valkoisella väripilkulla, joten neuloin vielä punaisen jatkeeksi 7 krs n 4 cm. Aloitin valkoisella neulomisen väärään suuntaan eli vastapäivään, jotta käännetyn reunuksen pinta näyttäisi sileältä. Saman asian olisi ajanut, jos olisin jatkanut valkoisella neulomista samaan suuntaan mutta nurjilla silmukoilla. Viime kädessä ajatuksesta ei ollut mitään hyötyä, koska huovutuksen jälkeen pinnoilla ei ollut mitään eroa. Valkoisen reunaan virkkasin vielä pitsireunuksen. Ja tällainenhan siitä tuli

Valmista tuli aatonaaton illalla. Hyvin muodottoman näköinen vetelä kasa (koko näin lattialla mitattuna 60x63 cm). Millä tällainen voisi pysyä pystyssä? Korina? Ja sen sisällekin voisi laittaa jotain? Olin jo melkein toivoni heittänyt. Huovutuksen suhteen olin hieman epäuskoinen, joten heitin kasan kahden pyyhkeen kera 60 asteeseen pesukoneeseen (Varmaan ohjeen mukainen 40 astettakin olisi riittänyt hyvin).

1 h 20 minuuttia ja tulos oli suorastaan ihastuttava. Juuri sopivan kokoinen ja mallinen. Ei tarvinnut edes juuri venytellä mihinkään suuntaan. Ihan sellaisena jätin kuivumaan.

Pitsireunuksesta ei kyllä ollut enää jälkeäkään, mutta jonkinlaista aaltoreunaa on kuitenkin havaittavissa.

Lahjaksi lähti siis tällainen korillinen

Sisälle mahtui 7 kerää lankaa. Ihan pakko oli mukaan myös laittaa Knit Pron värikkäät puikot. Puikkokoko meni hieman pieleen, kun muistin, että olin ostanut 7 veikkaa ja Isoveljeä. Olihan siinä pari kerää 7 veikkaa, mutta loput Tico ticoa ja Nallen Kukkaketoa ja Marjaretkeä. Ja korihan oli tietenkin neulottu Novitan Huopasesta. Punaista meni 3 kerää ja valkoista ehkä puolikas.

Saaja oli kovin iloinen saamastaan lahjasta. Kelpais kyllä mullekin. Ken ties, josko itselleenkin vielä tällaisen neulois, nyt kun malli on hanskassa