Olin syyskuun lopussa Suuren Käsityö -lehden ja Burda-lehden yhdessä järjestämällä teemaristeilyllä. Kovin puhuttu ja mainostettu suuri teemaristeily osoittautui mielestäni melko lailla tynkäksi. Etukäteen annoin itseni ymmärtää, että laiva on lastattu täyteen käsityöhenkisellä naispowerilla ja teema näkyy koko laivalla ja asiaan kuuluvia työshoppeja on siellä sun täällä. Viime kädessä teema-alueeksi osoittautui laivan keulassa (tai perällä? onko sillä väliä?) oleva isohko kokoussali. Siellä oli muutamia ompelukoneen edustajia, Eurokankaan osasto, Anu Harkki oli kotoilemassa ja "joulupallo" miehet neuloivat ahkeraan. Taisi olla Novitallakin joku pieni pöytä ja Juju-kerholla omansa. No oli siellä Martatkin yhden pöydän vieressä. Workshoppeina oli neljän hengen pöytiä/firma, jossa vähintään yksi-kaksi oli ko. yrityksen edustajina eli pari henkilöä pääsi siihen sitten kokeilee jotain. Aikalailla flopiksi siis koin tuon teema -ajatuksen. Osastolta piti saada myös järjestäjien keräämä Tukholman tärpit -lista, joka olisi pitänyt hakea ekan kolmen tunnin aikana. Vaikka osastolla oltiin, niin ei osunut silmiin paikkaa, mistä tärpit olisi mukaan tarttunut ja osasto sulkeutui jo kasilta ja seuraavana päivänä vasta aukesi iltapäivällä. Muuten laivalla ei mitenkään näkynyt käsityöhenkisyys. Pari naista näin neulomassa käytävän penkillä, mutta siis ihan oikeasti vain pari vaikka laiva oli ihan täynnä ja risteilu loppuunmyyty.

Onneksi olin itse tsekannut muutaman lanka- ja askartelukaupan etukäteen. Ostettiin laivalta 1 päivän metrolippu ja lähdettiin päivän omatoimimatkalle Tukholmaan. Muutamassa lankakaupassa tuli käytyä. Mutta YHTÄÄN lankarullaa ei tarttunut mukaan. Ei vaan ollut mitään iskevää. Lankakaupat olivat pieniä putiikkeja ei mitään hehtaarihalleja.

Tämä oli ensimmäinen kertani Tukholmassa. Ihana vanha kaupunki. Kesäsesonki oli jo ohi, joten kadut oli melko hiljaisia. Kuvia ei tullut otettua.

Pari askartelukauppaa olin katsonut valmiiksi. Hyvä minä! Panduro Hobby löytyy ihan keskustasta. On paljon puhuttu ja kehuttu. Kyllähän se iso olikin, mutta jotenkin en vaan löytänyt sieltä juuri mitään korttiaskartelijalle. Monet hyllyt ammottivat tyhjyyttään. Olisiko ollut joulutavaraodotus päällä?

Tässä kaikki hurjat ostokseni

DSC03831%20%28640x520%29-normal.jpg

Hiukan kimaltelevaa huopaa, mielessään joulu. Ja tuota teippirulla juttua olen halunnut kokeilla niin ostin tuollaisen kahden täyttöpakkauksen setin + lisäksi vielä kaksi täyttöpakkausta. Ei sitten lopu ihan kättelyssä.

Valhallavägeniltä löytyi Pyssloteket. Onneksi jaksettiin ja ehdittiin mennä sinne. On hiukan sivussa keskustasta, mutta metrolla pääsee melkein viereen. Pieni putiikki kellarissa, mutta täynnä kaikkea ihanaa

DSC03832%20%28640x480%29-normal.jpg

Ei nyt kauheasti erilaista verrattuna Suomen tarjontaan, mutta... Täältä lähti mukaan stanssien säilytykseen myös laatikko, johon saa säilötty stanssit magneettilevyjen kanssa. Näppärä ja toivottavasti toimiva, kun alkaa noita stanssejakin olla jo aika kivasti.

Paljon oli kaiken maailman tekstileimoja. Harmillista oli vain se, että ne oli ruotsiksi.

Tällainen tekstileimastin tarttui mukaan

DSC03836%20%28480x640%29-normal.jpg

Pyssloteketiin poikkeaminen onneksi tyydytti tarpeeni teemaristeilystä ja kotiin voitiin palata iloisin mielin