Loppuvuodesta mentiin jo vähän erikoisemmille vesille, kun pukinkonttiin piti saada fanisukat. Nyt sai tennarisukat jäädä ja kehiin heitettiin erikoisprokkis - Game of Thrones. Ihan heti en haasteeseen tarttunut. Muutaman päivän mietinnän jälkeen en kuitenkaan voinut vastustaa. Lähes kaiken saa taiottu villaukiksi. Ja nuo vähän erikoisemmat prokkikset on just tämän tikuttajan innostaja.

Vaikeaksi osoittautui jo heti alkumetreillä oikean sävyisen harmaan langan valinta. Mutta parin kokeilun jälkeen löytyi oikea väri.

DSC08076.jpg

Tässä projektissa opettelin myös uutta, nimittäin tikapuutekniikan. Olin tästä jo kuullut aikaisemminkin, mutta ajattelin, että jotain hifistelyä sekin taas on, että pärjään varmasti tuolla vanhalla perinteisellä kirjoneuletyylillä. Vähän kyllä hirvitti tämän kuvion järjettömän pitkät langanjuoksut. Ja päällesilmukointi noin isossa kuviossa tekee pinnasta helposti peltiä, eikä lopputulos ole aina viimeisen päälle (hyvistä silmukointitaidoistani huolimatta). Tikapuutekniikalla kuviolanka kulkee koko ajan mukana. Ja tosi siisti tuli kuviosta. Kuvion kohdalta sukka on tietenkin vähän paksumpi, koska kaksinkertainen lanka. Jalassa ei ehkä niinkään edes huomaa.

DSC08078.jpg

Kun alkuun pääsi, niin kyllähän se toinen sukka syntyi jo ihan keposeen. Musta nää on ihan sikamageet. Jos vaikka intoudut kokeilemaan, niin tässä linkki kuvioon. Teksti on silmukoitu jälkeenpäin

DSC08074.jpg