Alkukesästä tuli tehtyä kokonaisvaltaista remppaa tyttöjen huoneissa. Kuva toisen huoneen lopputuloksesta löytyy aiemmasta postauksesta. Kun kämppä pistettiin uusiksi, niin eihän ne vanhat, kirsikan väriset huonekalutkaan enää siihen sopineet. Kesäloman kunniaksi suunnistettiin Ikeaan, vakaa aikomus ostaa uusi kirjahylly ja kirjoituspöytä. Valkoiset. Kun huonekin on aika valkoinen.

Näin vanhaksi piti elää, että tuli ihan oikea tarve mennä Ikeaan. Tai no taidan mä olla pari kertaa siellä ennenkin ollut harhailemassa ja katsomassa, että mitä kaikki vauhkoo Ikeasta. Muutaman paistinlastan ja jääpalamuotinkin sieltä muistan mukaani tarttuneen. Mutta tällä kertaa siis reissuun lähdettiin oikein pakettiautolla ja isolla rahapussilla.

Pakettiauto oli ihan tarpeen. Rahapussiin jäi vielä rahaakin. Yllättävän edullisesti pakettiauto saatiin täyteen tavaraa.

Mukaan lähti silmää miellyttänyt kirjahylly. 59 egee

DSC04537%20%28414x640%29-normal.jpg

Isohko kirjoituspöytä, josta en viitsinyt ottaa kuvaa, kun se täyttyi alta aikayksikön kaikille teinille tarpeellisesta. 79 e oli sen hinta. Ja sitten hiukan niin kuin ylimääräisenä alkoi tehdä mieli myös uutta tuolia. Se olikin kaikeista kallein, 129 e.

DSC04540%20%28480x640%29-normal.jpg

Näyttää ehkä siltä, ettei mikään paras istua, mutta on todella mukava ja rento. Passaa hyvin hengailuun tai lukemiseenkin. Valkoinen vaan likastuu niin nopsaan. Muutaman päivän ollut käytössä ja kyllä se tarvis jo putsata.

Lisäksi mukaan tarttui jotain pientä olevinaan tarpeellista ja muutama kovin kehuttu kynttilä. Ei vielä kokeiltu, kun valoisaa ja lämmintä ollut muutenkin.

Hirmusti pelkäsin itsepalveluvarastoa ja pikakassaa, mutta suoriuduin kuin suoriuduinkin niistä aivan moitteetta eikä teinien tarvinnut olla nolona äidin kokemattomuudesta.

Ihan pieni kämmi sattui aivan viime metreillä. Piti käydä veskin kautta. Katsoin, että molemmissa ovissa luki jotain vaipanvaihdosta ja valitsin niistä sen toisen oven. Ketään ei ollut vessassa, joten marssisin suoraan edessä olevaan koppiin. Kun olin suorittanut toimenpiteen ja avasin kopin oveen, seinän vieressä seisoi 3 miestä ja yksi pesi käsiään lavuaarissa. Hetken aikaa ehdin jo miettimään, että voiko tämä olla tällainen moderni unisex vessa, mutta sitten tulin siihen tulokseen ettei voi, kun siinä ei näkynyt yhtään naista. Tyynenä huuhtelin käteni lavuaarissa ja marssisin ovesta ulos sanakaan sanomatta eikä ilmekään värähtänyt. Lähtiessäni oli pakko katsoa, mitä ovessa tarkemmin luki. No siinähän oli miehen kuva ja oli siinä se vaipanvaihtokin. Ruotsissa varmaan sitten miehet harrastaa sitä hiukan ahkerammin. Eräs mies vessan oven takana (odotti ehkä rouvaansa) katsoi pitkään perääni, kun miesten veskistä ulos marssin. Antaa hänen ajatella, että naisten veskiin oli niin pitkä jono, että en kestänyt odottaa. Hahah! Onneksi teinit odottivat autossa, niin ei tarvinnut hävetä äitiään.

Nyt olen tullut ajatelleeksi, että tarvitsisin myös askartelukamoilleni samanlaisen, mutta ehkä pienemmän kirjahyllyn. Saattaa siis uusi Ikean reissu olla jossain vaiheessa edessä. Toivottavasti ensi kerralla osaan käyttäytyä :-)