Juuri, kun olin viime hetkellä saanut puserrettua joulukortit valmiiksi, niin tyttäreni kysyi, jos voisin tehdä hänelle vielä ennen joulua kutsukortit, ihan vaan yksinkertaiset. Voinhan mä... Lapseni oli vihdoin yllättäen valmistunut ammattiin. Ei ollut ihan helpoimmasta päästä tämä taival, mutta kunnialla hän sen sitten sai kuitenkin pakettiin. Syksyn mittaan yritin monesti udella, miten opintojen laita on, mutta mitään selkeää vastausta en juuri saanut. Yhtäkkiä itsenäisyyspäivän jälkeen oli tullut koululta soitto, että SE ON SIINÄ!

Hyvin yksinkertaiset kutsut tein pikapikaa. Ja kaikki taisi ehtiä jopa saajilleen, vaikkei joulun jälkeen kovin monta arkipäivää ollutkaan.

DSC08137.jpg

Valmistujaiskorttia tehdessäni mietin, että en juuri ole omille lapsille vuosien varrella kortteja tehnyt. Lahjat ovat usein olleet toivehankintoja kaupasta käyttöön -tyylillä, joten ei siihen enää mitään korttia ole sujautettu. Sen takia tuntui jotenkin hassulta kirjoittaa korttiin t. äiti. Josta tulee mieleen aina oma äiti

DSC08175.jpg

Jotenkin nyt ei tahtonyt mennä putkeen tämän kortin askartelu. Liima ei ensin tarttunut ja sitten se levisi vääriin paikkoihin. Paljon kukkia ja härpäkettä auttoi hämäämään pikku lipsahduksia

DSC08178.jpg

Pitkästä aikaa tuli käytettyä ruusuja korteissa. En ole vielä keksinyt, että miten nuo korkeat koristeet paketoisi. Tämänkin kortin ojensin ihan sellaisenaan.

DSC08176.jpg

Korttiin löysin mun värssyarkistosta tähän matkaan aika sopivan värssyn. Etenkin tuo alku on mielestäni niin osuva, että melkein herkistyy sitä lukiessa ja miettiessään tapahtumia muutaman vuoden takaa.

Kenenkään ihmisen elämän tie ei ole suora,

matkalla on paljon mutkia,

tie on rosoinen ja toisinaan kaadut,

mutta silti nouset ylös ja jatkat matkaa.

Välillä saatat poiketa kulkemaan

kapeita polkuja tai törmätä risteykseen.

Saat itse valita oikean

tai väärän tien kulkea.

Kaikki meistä tekevät virheitä

ja jokainen oppii virheistään,

kukin tavallaan.

Oikeat ja väärät valinnat tekevät elämästäsi juuri sellaisen kuin sinä haluat.

Joten ole ylpeä siitä,

 millaista tietä milloinkin kuljet

ja miten aina ei ole pakko juosta eteenpäin.

Välillä on tärkeää myös pysähtyä

ja punnita vaihtoehtoja.

Mutta silti tee elämästäsi rikkauksia täynnä oleva ikimuistoinen matka!