Vaikka tänään on ollut hirmun kolea, tuulinen ja kylmä kesäpäivä, niin on tullut tehtyä kaikkea kivaa.

Ensin kävin mummulla ihastelemassa valtavaa kukkapuskaa

10285133_10202257435574106_7803631554084

Mummun taika toimii kaikessa. Tämä puska on ihan yksi taimi ja 30 vuotta sillä on ikää. Mahtavaa kukkaloistoa!

Jo talvella mummu tarjoili kaffepöydässä pieniä herkkuja. Reseptihan oli saatava ja se näyttää tältä (on se kätevää, kun ei nykyään tarvi enää kirjoittaa reseptiä paperinnurkkaan vaan voi älyluurilla napata kuvan ;-) )

10414420_10202257435894114_1380422270896

Ruotsin kielessä olen tunnetusti huono, kun ei ole koskaan tullut sitä opiskeltua. Pienellä arvailulla ja elämän mukana tuomalla kokemuksella (hahah!) syntyi tällaisia

DSC04390%20%28480x640%29-normal.jpg

Ehkä minuutin puolitoista olivat liian kauan uunissa, kun samalla valmistelin raparperipiirasta. Taivaallisen hyviä. Oli niin helppoja, että kannattaa kokeilla. Vaikken itsekään kookoksesta juuri tykkää, mutta nämä ovat niin NAM!

Samalla sain tänään mummulta mukaan muutaman raparperin varren. Tai oikeastaan niitä menin sieltä alun perin hakemaankin. Viimeisessä Kotivinkki lehdessä (11/2014) oli aika houkutteleva resepti. Kinuskin ja raparperin yhdistelmä houkutteli kokeilemaan.

Ei tää nyt mikään kaunis ole, mutta ihan syötävä.

DSC04392%20%28640x479%29-normal.jpg

Jäätelön kanssa suorastaan sulaa suussa eikä vaniljakastikkeen kanssakaan paha ollut. Ja tässä resepti

Raikas raparperipiiras

Pohja

100 g voita

1 dl sokeria

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 kananmuna

 

Täyte

1 l raparperia paloiteltuna

1 rkl maissitärkkelysjauhoja (itse käytin perunajauhoja, kun Maizenaa ei sattunut olemaan)

 

Kuorrutus

3 dl kaurahiutaleita

2 dl valmista kinuskikastiketta

pieni ripaus suolaa

 

Nypi huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet muruiksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halk. 22 cm) pohjalle ja reunoille. Sekoita raparperipalojen joukkoon maissitärkkelys ja sokeri. Kumoa täyte pohjan päälle. Yhdistä kaurahiutaleet ja kinuskikastike. Lisää pieni ripaus suolaa ja levitä seos raparperien päälle. Paista n. 35 min 200 asteessa.

 

Kyllä tässä reseptissä on vielä kehittämisen varaa. Kinuski sopii yhdistelmään aika mainiosti, mutta kaurahiutalekuorrutuksesta tuli tosi kovaa uunissa. Ehkä olisi ollut parempi tehdä normi murukuorrutus ja kaataa kinuskikastike siihen alle eli raparperien päälle. Täytynee vielä kokeilla...