Tuossa talvella tuli melkoisen mielenkiintoinen projekti toteutettavaksi. Armeijassa työskentelevälle henkilölle piti saada Suomi leijona saapassukat, jotka kestää. Toiveena siis sukassa tuplapohja. Lupauduin urakkaan aika nopsasti. Toteutusvaiheessa meni silti sormi suuhun monesti. Ensin ei tahtonut löytyä sopivan pientä Suomi leijonan kuvaa toteutettavaksi. Joten itse oli ryhdyttävä suunnittelemaan. Suunnittelun apuna googlesta löytynyt tämä kuva

SuomiLeijonaVK500x500a.jpg

Paperilla näytti ihan hyvältä, mutta neuleessa ei sitten niinkään. Pienet yksityiskohdat ei neuleessa aina näytä kovin hyvältä, ennemminkin tönköltä. Hiukan purettiin ja taas kokeiltiin. Ja tällainen siitä sitten syntyi. Melkein saman näköinen kuin googlen mallikuva ;-)

DSC06239%20%28480x640%29%20%282%29.jpg

Sitten herätti päänvaivaa tuplapohja. Fasebookissa on onneksi niin paljon samanhenkisiä kavereita, että kun asianmukaiseen ryhmään heittää kysymyksen, niin taatusti saa vastauksen. Sieltä tuli vinkki, että kannattaa pohja ja päällinen neuloa erikseen. Usko meinasi välillä loppua. Päälliosa neulottu siis yksinkertaisella langalla ja kantapää sekä pohja kaksinkertaisella edes takaisin. Kärjessä jatkettu neulomista yksinkertaisella langalla neljällä puikolla muutama kerros ennen kärkikavennuksia. Lopuksi vaan saumat sivulta kiinni. Tuntui, että aikamoiset saumat sivulle jäi, mutta kun omaan "siroon" 42 jalkaan sovittelin 45 koon sukkaa, niin ei tuntunut miltään. Toivottavasti ei myöskään paina uuden omistajan armeijasaappaissa. Pohjasta tuli tosi paksu, huopamainen. Luulisi kestävän kovemmatkin marssit.

DSC06237%20%28640x480%29.jpg

Tällainen oli lopputulos. Ei hassumpi. Kuvatkin näyttää ihan Suomi leijonalta. Kuvat on jälkeenpäin päälle silmukoitu. Aika usein tahtoo silmukoida samanlaiset kuvat. Ainakin sukissa mielestäni näyttää paremmalta, kun kuvat ovat peilikuvina. Taas siis hiukan purettiin ja tehtiin uudestaan.

DSC06247%20%28480x640%29.jpg

Lankana näissä 7 veljestä ja sitä kului 45 koon sukkiin 220 g