Unikko sukat ovat nyt kuuminta hottia. Itse en yleensä lämpene yleisön suosikeille hirveän nopeasti vaan aina pikkasen jälkijunassa, kun suurin suosio on jo laantunut. 

Syksyllä tyttäreni, aloitteleva neuloja, tuli käymään ja pyysi apua kirjoneuleen kanssa. Kassista kaivoi tämä Unikko neuleen. Ekaksi kirjoneuleeksi ei ehkä ihan helpoin vaihtoehto. Takkuisalta näytti ja monta kerta joutui kuulemma purkaamaan, mutta valmista tuli ja seuraavatkin eri väreissä päätyivät puikolle.

Niin olihan minun, "ammattineulojan", tartuttava myös samaan haasteeseen. Ei tullut ihan sukkana valmiiksi kokeneemmallakaan neulojalla tämä malli. Päätin heti, että teen tämän tikapuutekniikalla. Muutaman kerran sai aloituksen ottaa uusiksi. Mutta kyllä ne siitä sitten pikkuhiljaa eteni.

Ja näin jälkeenpäin kuvia katsellessa vasta huomasin, että puhelimen kamera on hajonnut. Mutta koska työ oli niin upea, niin julkaisen nämä huonolaatuisetkin kuvat. Sukat ovat jo päätyneet uuteen kotiin, joten edustuskuvia ei ollut mahdollista uusia.

IMG_20211212_094828.jpg

Ohje tähän malliin löytyy Diyprojects_finnish blogista

IMG_20211212_094551.jpg

Tikapuutekniikkaa kuulostaa ehkä vaikealta, mutta ei se sitä oikeasti ole. Helpottaa tosi paljon pitkien langanjuoksujen neulomista eikä taustalla kulkeva väri pilkota samalla tavalla kuviosta läpi, kuin langanjuoksut kiertäen neuloen. Internetsistä löytyy useampi hyvä video tekniikan opetteluun. Kannattaa tutustua ja pitkät langanjuoksut kulkee jatkossa leikiten. Sukasta tulee vähän paskumpi tikapuuneuleen kohdalta, mutta ei se kyllä ainakaan varressa mitään haittaa. Päinvastoin. Tältä tikapuuneule näyttää väärältä puolelta.

IMG_20211209_210458.jpg

Siis onhan ne nätit vaikka kuvan laatu on törkeän huono. Mutta ei kyllä tullut sellaista oloa, että voisi heti perään tehdä toiset... ja lapaset samalla mallilla... tai vaikka villapuseron. Never say never...

IMG_20211212_094702.jpg