Olen yrittänyt olla lankalakossa. Laihoin tuloksin. Moni neuloosin vallassa kärvistelevä kyllä ymmärtää, miksi on välillä pakko pitää lankalaihista ja miten vaikeaa se on.

Olin kesälomallani äitini kanssa Lankamaailmassa lunastamasa hänelle äitienpäivälahjaksi antamaani lahjakorttia. Enhän voinut itsekään lähteä sieltä tyhjin käsin. Ruskan sävyjä tarttui mukaan ja pääsi samantien puikoille.

20170727_181617.jpg 

Ihastelen aina kuvia hienoista polvisukista, mutta itse en pysty sellaisia käyttämään. En vaan jotenkin tykkää, kun sukka nousee liian korkealle. Näistäkin oli sunnitteilla nilkkasukan tapaiset.

Svarta Fåretin Funni Socks lanka oli kiva neulottavaa. Pehmeää. Melko löysäkierteistä, kun puikon osuessa silmukkaan, säikeet hajaantuu helposti, joten joutuu ole tarkkana, että kaikki säikeet tulee neulottua.

Usein sukissa on vyötteessä sukkien ohje. Melkein kannattaisi siitä katsastaa silmukkamäärät. 3,5 puikoille laitoin 56 s, joka oli pikkasen enemmän kuin 7 veikan ohjeissa, mutta silti tuli melko napakat. Ohje olisi sanonut 60 s. En sitten enää viitsinyt purkaa, kun puolet sukasta oli valmiina, joten tällä mennään.

Ehkä 3 puikot olisi ollut paremmat. Nyt sukat tuntuu vähän lörpöiltä. Saattaa johtua myös siitä, että tottunut jämäkkään seiskaveikkaan.

Halusin kohdistaa raidat, jota yleensä en tee. Ja meinasikin kyllä käydä sen kanssa huonosti, kun toisessa sukassa oli heti ekan vihreän jälkeen joku valmistusvirhe, jolloin toka vihreä meinasi jäädä liian lyhyeksi. Hetken aikaa jo neuloinkin vähän pidemmälle ja ajattelin, josko se tasoittuisi muissa väreissä, mutta ei tehnyt niin. Joten purkasin  ja neuloin väliin muutaman rivin jämälankaa, joka jäi siitä, kun piti etsiä oikea värin aloituskohta toiseen sukkaan. Purkaminen ei ole yhtään mun juttu. Silloin helposti lentää koko työ nurkkaan odottamaan parempia aikoja. Nyt kuitenkin jaksoin yrittää eteenpäin.

DSC07294.jpg

Harmittavasti nuo valkoiset osui juuri kantapäähän. Se kun tahtoo olla sukassa se herkimmin likaantuva kohta. Mutta on niin mun värit. Tykkään, tykkään, tykkään....

DSC07295.jpg

Kun jotain tosi ihqua saa puikoille valmista tulee kesäaikanakin. Viikossa oli sukat valmiina. Kuvaus vaan antoi odottaa itseään. Lankaa näihin 42 koon sukkiin kului 3,5 puikoilla 82 grammaa. Runsaasti jäi vielä siis jämälankaa 150 g kerästä. Luultavasti ei saa toisia pienempiä sukkia näistä, jos värit haluaa kohdistaa. Mutta josko lapasiin?