Päätin yllättää ystäväni. Facebooki on toisaalta rasittava, kun eivät ihmiset ole enää livenä yhteydessä toisiinsa, mutta toisaalta ihan ok kanava, kun kuulee jotain niistä hyvän päivän tutuista, kenelle ei muuten koskaan tulisi soiteltua. Sitten kun joskus harvoin näkee, ei taas ole mitään keskusteltavaa, kun kaikki on luettu Facesta. Monipiippuinen juttu...

Tämä ystävä ei ollut hyvän päivän tuttu, vaan nähdään livenäkin usein. Aika häneltä piti varata. Kaikilla kun on nykyään niin hirmu kiire joka suuntaan. Enää ei kylään tupsahdella. Enkä kyllä itsekään välttämättä tykkäisi tupsahtamisesta. Silloin kämppä usein pahiten räjähtänyt, kun joku soittaa ovikelloa ;-)

Aika siis oli varattu ja Face kertoi, että tällä kaverilla olisi synttärit tulossa. Mikä sen parempi syy leipoa jotain hyvää.

DSC03150%20%28640x480%29-normal.jpg

Nämä kuppikakkuset ovat syntyneet Ingrid Hancock Bjerknesin Kuppikakut -kirjan ohjeella. Kirja lupaa: "Tämän kirjan resepteillä loihdit kuppikakuistasi yhtä vietteleviä ja herkullisia kuin luomukset kahviloiden vitriineissä." Ja mielestäni lupaus toteutui hyvin. Näitä ei tarvinnut hävetä. Paljon helpompia toteuttaa kuin miltä ensisilmäyksellä voisi kuvitella. Mihinkään kevyeen ruokavalioon tämä ei sovellu. Taikinaan hurahti mm. 300 g sokeria. Ja koristepursotuksiin 8 dl tomusokeria. 1 dl tomusokeria on n. 90 g, joten laskekaa siitä! Mutta yksi tällainen riittää aivan mainioksi herkuksi iltapäiväkahvin kanssa.

Kun kerran oli synttärit, niin silloin pitää muistaa kortilla. Ja tällaisen kortin väkersin

DSC03151%20%28640x480%29-normal.jpg

Heidin Korttipajan arvonnasta voitettu tekstileike ja triple time stamping tekniikka. Ja pikkusen kesämieltä. Turkoosi nauha antaa kivasti väriä ja pirteyttä ja muistaisin useasti nähneeni ystävälläni turkooseja koruja (ehkä jopa vaatteitakin? En kauheasti kiinnitä huomiota muiden pukeutumiseen). Heidin korttipajasta tilasin myös rusettipiian, jotta saisi kauniita rusetteja, mutta näköjään vaatii vielä kovasti harjoittelua.

DSC03153%20%28640x480%29-normal.jpg

Päivän hyvä teko siis tehty ja ystävä yllätetty ja iloiselle tuulelle saatu. Iltapäiväkahvit tuli nautittua kera kuppikakkujen. Kannattaa tuppautua kylään omien leivonnaisten kanssa ;-)