Pitkään oli muhinut suunnitelma kesähuivista. Ahaa ilmiötä puuvillalangalle ei vaan ollut tullut vastaan, jotta projekti olisi saanut innostumaan. Kun kerran Turun reissulla tuli poikettua Lankamaailmassa (tätä tapahtuu oikeastaan lähes jokaisella Turun reissulla), oikean värinen lanka hyppäsi kuin itsestään koriin. Taas oltiin vaikeuden edessä määrän suhteen, kun mallia ei ollut valmiina. Myyjän mukaan 3 kerää riittäisi kohtuu hyvin, otin varoiksi viisi, loppujen lopuksi piti hakea vielä yksi kerä lisää.

Kun langat oli olemassa, mallin etsiminen alkoi olla konkreettisempaa. Pinterestissä tulee aina pinnattu kuvia, joita joskus voisi tehdä. Sieltä malli löytyi sitten nopsasti. Ekan kerran jouduin hankkimaan maksullisen ohjeen. Samalla ostoskoriin tarttui monia muitakin maksullisia ohjeita. Minulla on kässälehtiä useilta vuosilta, mutta kyllä netti vie nykypäivänä voiton, kun jotain pitää löytää. En ole enää vuosiin tilannut käsityölehtiä. Jokunen irtonumero saattaa joskus tarttua mukaan. Samaisesta syystä en tilaa myöskään enää mitään ruokalehtiä. Huonoa lehtitaloille, paljon näppärämpää mulle.

Tässä se on, minun eka Antarktis. Oli sen verran kiva neuloa, että ei varmaan jää ainoaksi kerraksi

DSC06549%20%28640x480%29.jpg

Kokoa löytyy sen verran, että huivin saa kivasti vaikka solmittua. Ohjeesta poiketen tein yhden ylimääräisen mallikerran, jotta huivista tulisi riittävän iso mun makuuni. Tyttäreni sai toimia mallina (taas kerran). Lapset "niin tykkää" näistä mun kuvaussessioista :-D

DSC06528%20%28640x493%29.jpg

DSC06534%20%28640x538%29.jpg

Tällä on saanut kivasti piristystä loppukesän pukeutumiseen.

Lankana tässä käytetty Carolina lankaa (40% akryyli, 60% puuvilla). Lankaa meni kaiken kaikkiaan 267 g 3,5 puikoilla neulottuna. Tämä oli eka #kyjy2016 projektini. Aloitin työn heti 24.6 ja valmista tuli 22.7. Malli on Janina Kallion Antarktis ja maksullinen ohje tosiaan löytyy Ravelrystä.