Nyt on iskenyt pahemman laatuinen neuloosi. Oikeastaan aika ihanaakin neuloa pitkästä aikaa. Käsityöjutut kun tuppaa meikäläisellä menee hiukan kausittain. Viimeksi ollut neuloosin muotoinen neulontakausi joskus ennen lapsia eli HYVIN kauan sitten. Toki välissä on tullut neulottua jotain pientä, mutta nyt tuntuu olevan oikein pakkoluonteista.

Tonttutehdas on käynnistynyt, mutta lisäksi on tullut ohessa neulottua jotain muutakin.
Kuten yksi Wingspan huivi

Ihastuin jotenkin tämän väreihin. Lankana on Nordlysin Superwash lankaa ja n. puolitoista kerää sain menemään.

Villasukkia pitkästä aikaa. En oikeastaan tykkää perusvillasukkien neulomisesta. Sukissakin täytyy olla SE joku juttu.
Tässä nyt viimeksi tekemäni sukat

Lankana Dropsin Delight, jota kului 122 g. Ohje löytyi A.Cookien Suloisimmat sukat -kirjasta ja malli on Eunice. Kuvio ei mielestäni pääse oikeuksiin tässä kuvassa, mutta livenä on tosi kauniit. Hiukan jouduin muokkaa kirjan ohjetta, kun en ollutkaan niin sirosäärinen kuin kirjan mallin ;-)

Samaisesta kirjasta on otettu seuraava malli Sam ja tästä on tikutettu kämmekkäät Polku langasta, jota kului 48 g

Vähän niin kuin olisi eri paria, mutta haittaaks se? Samasta kerästä putkeen neulotut ja ihanasti eri väriset ja olleet jo hyvinkin kovassa käytössä. Tämän kuvan kun julkaisin Facebook seinälläni, niin heti tuli tilaus samanlaisista. Tällaiset siitä tuli. Lanka oli Katian jotain Susun kaupasta ja yksi kerä riittiHiukan meinasin olla näppärää ja peukkua varten pätkäsin sellaisen 3 m langan pään, jotta peukusta tulisi saman värinen, mikä kohta varsinaisessa lapasosassakin menossa. Ei toiminut käytännössä ihan niin hyvin kuin ajattelin. Selvä raitahan siitä jäi, mutta ei se pahasti haittaa (etenkin jos ei sitä tiedä). En voinut enää toista tehdä eri tavalla, joten samalla virheellä sekin meni.

Sitten ajattelin neuloa täksi jouluksi hurjasti Arnen ja Carlosin mallisia joulupalloja. 7 veikka lankaa löytyi omasta takaa, joten ei kun kokeilee. Jätti-isohan siitä tuli (tuo vasemman puoleinen). Ei kun penkomaan lanka varastoja, jos jotain ohuempaa löytyisi. Ja kas, löytyihän sieltä. Uusi yritys. Kovasti pienelle alueelle paljon kirjoneuletta ja pitkiä langanjuoksuja. En jäänyt koukkuun. Lieneekö ne tässä? Kirjastosta vielä kirja lainassa pari viikkoa, mutta tuntuu, että aina löytyy jotain kivempaa puuhaa.


Ei muuta kuin joulua kohti. Vielä olisi 56 päivä aikaa väkertää kaikkea kivaa. Ja jollei ehdi niin sitten on ensi vuonna taas uusi joulu ja siihen on yli 400 päivää aikaa :-)