Jo parisen vuotta sitten ihastelin ensimmäisen kerran tätä tekniikkaa ja taitavaa lopputulosta. Enkaustiikka on kotiutunut Suomeen kuulemma vasta 2009 eli kauheaan pitkään, en ole tätä missannut. Nyt tarjoutui mahdollisuus osallistua tällaiselle kurssille. Kurssin järjestäjä oli Vinkeli Shop

Tekniikka on aika helppo. Alkuun pääsee vaikka kotikonstein. Ei tarvita kuin lasten värivahaliituja ja silitysrauta. Ei kuitenkaan kannata ottaa sitä ykkössilitysrautaa, koska pyykit voi tämän kokeilun jälkeen jäädä silittämättä.

En ole koskaan ollut kovin taiteellinen. Inhosin koulun kuvistunteja, koska en osaa piirtää. Mutta tässä lajissa ei tarvikaan, vaikkei sitä ihan heti uskoisi.

Tässä on ihka ensimmäinen encaustic art tekemiseni

DSC04416%20%28640x480%29-normal.jpg

Vähän on synkän puoleinen. Mutta tämän tekemiseen ei siis tarvittu yhtään siveltimen vetoa eikä muutenkaan taiteellista osaamista - vain silitysrauta, vahaliidut ja kiiltävä paperi. Vahaliitu vedettiin lämpimän silitysraudan pohjaan ja sitten silitysraudalla muutama pyyhkäisy paperiin. Ei uskoisi, jos ei näkisi. Ja ikinä ennen en ollut kokeillut.

Tässä toinen yritys.

DSC04417%20%28640x456%29-normal.jpg

Kun oli jo kokemusta värisävyistä, niin tästä tuli kivemman sävyinen. Mieheni ei yleensä paljon jaksa innostua meikäläisen askrteluista, mutta tätä "taideteosta" hän katsoi ihan kädessään ainakin pari minuuttia :-o. Eikä meinannut millään uskoa, että olen käyttänyt tähän vain silitysrautaa enkä siis maalannut yhtään mitään. Kyseli jopa, että miten nuo alareunan yksityiskohdat eli kasvin näköiset on tehty.

Sitten kuin oikein yrittämällä alkoi yrittää jotain kaunista, niin ei koko hommasta tullut yhtään mitään

DSC04420%20%28640x480%29-normal.jpg

Taustapapereiksi nämä johonkin korttiin ajattelin soveltaa. Silleen, ettei kauheasti jää näkyviin ;-)

Mitä vähemmän yritti, sitä parempi oli lopputulos. Tässä ideaa vaikka joulukortiksi

DSC04419%20%28640x349%29-normal.jpg

Näistäkin olisi eri sävyisenä tullut ehkä ihan kivoja. Ei sovi värimaailma mun tyyliin

DSC04415%20%28640x352%29-normal.jpg

Tällaisen kotilon väsäsin vielä viimeiseksi. Ajatuksena hyödyntää tätä taustapaperina jossain kortissa pienempänä palasena. Huh! Siis huikean hienoa.... :-D

DSC04414%20%28640x480%29-normal.jpg

Siis tää on mun mielestä kyllä kokeilemisen arvoinen juttu. Vaikka olen ihan täpinöissäni ja innoissani, jostain uuden tekniikan löytämisestä niin ei tää niin paljon kolahtanut, että olisin hankkinut ammattilaistarpeet kotiin. 75 e aloituspakkaus vaatii muutakin kuin lievää alkuinnostusta. Jos jossain kurssi järjestetään, menen ehdottomasti kokeilemaan uudestaan. Tämäkin tekniikka vaatii varmaan vuosien (tai ainakin piiiiiiiiiitkän ja hartaan) harjoittelun, että saisi aikaiseksi jotain kaunista aina, kun silitysraudan käteen ottaa.