Erilaiset testineulonnat ovat olleet mun neulejumin pelastus viime vuonna. Kun alkuun pääsi, niin sen jälkeen on tullut ilmoittauduttu erilaisiin testineulontoihin mukaan, jos vähänkin näyttää siltä, että malli olisi oma juttu. Ja testineulomista on piisannut. Testineulonnassa saa siis ohjeen ilmaiseksi, langat joutuu hankkimaan itse. Lisäksi on neulomisen ilo. Mitään korvausta neulomisesta ei saa. Testineulonnan tarkoitus on selvittää mahdolliset virheet tai epäselvät kohdat ohjeesta ennen, kuin ohje menee isommin jakeluun. Tässä siis vähän niin kuin autetaan ohjeen suunnittelija.

Tällä kertaa testineulontavuorossa oli ensin panta ja sen jälkeen samaan settiin kuuluvat sormikkaat

IMG_1080.jpg

Panta on muodikas solmupanta pienellä pitsitwistillä eli muurahaisenpolkua. Neulottu Vuonueen Wilhelmi -langasta 2,5 puikoilla. Panta on neulottu putkineuloksena eli on kaksinkertainen. Tummanruskea sävy passaa vähän joka vaatteen kanssa. Tylsintä tässä oli se, kun samaa mallia tikuttaa sen 50 senttiä. Vaikka neuloin pienillä puikoilla, yllättävän nopsasti eteni. Vielä ehtii käyttöön viileisiin aamuihin.

IMG_1015.jpg

Sukka ja lapasohjetta ja mallia on vähän joka menoon. Yllättävän vähän näkyy neulottavan sormikkaita. Sen vuoksi oli kiva tarttua myös tähän koeneulontaan. Vaikka väri olikin tylsän ruskea, niin pitsi tekee sormikkaistakin astetta tyylikkäämmät. Sopii arkiseen tai vaikka vähän hienompaan menoon. Tumma väri on armollinen myös kevään kurakeleille. Sormista tuli ehkä hitusen liian pitkät, pari kierrosta vähemmän olisi riittänyt. On ainakin varaa hieman kutistua.

IMG_1102.jpg

Näihin molempiin ohje löytyy Vuonueen verkkokaupasta. Ohjeen saan ilmaiseksi lankatilauksen mukana tai voit ostaa myös ilman lankoja.