Kaupallinen joulu iski tänä(kin) vuonna ihan liian aikaisin. Joulukalenterit oli tyrkyllä jo lokakuussa. Toisaalta ihan kiva, kun glögit ilmestyi hyllyille samoihin aikoihin. Poika hoksasi joulukalenterit vasta pitkälti marraskuun puolella. Sen jälkeen on ollut jokapäiväistä ruinaamista, joko kalenteri on hankittu. Asiaan kyllästyttyäni hankin asiaan jatkoaikaa kertomalla, että tänä vuonna tuleekin itse tehty kalenteri, ei kaupan. Viimeisen viikon olen paristi päivässä saanut kuulla, että kello tikittää ja aika käy vähiin, joko olen tehnyt kalenterin. No enpä ole ehtinyt. Visio on ollut kirkkaana mielessä kyllä. Silloinhan asia on jo puoliksi hoidettu, eiks ni? Viime hetki, mun paras kaveri, esittäytyi taas tänään, joten oli ryhdyttävä tuumasta toimeen. Askartelun alkuaikoina, ehkä 6-7 vuotta sitten tilasin Sinellistä vihreää aaltopahvia ja siitä piti syntyä joulukuusia joulukortteihin. Ei syntynyt sillä kertaa, eikä oikeastaan vuosia myöhemminkään. Tänään kyseinen aaltopahvi päätyi joulukalenteriin. Mä tiesin, että tarvitsen sitä vielä joskus ;-)

Ja tadaa! Tällainen siitä syntyi pienen väkertämisen jälkeen. Ei ihan mennyt niin kuin visiossa, mutta väitän, että on paljon parempi kuin kaupan herkkukalenteri. Ajattelin, että isot arvat näyttää kivalta kalenterissa. Joo-oo.... Kun kaikki arvat olivat eri kokoisia, niin eipä tästä kuusesta visuaalisesti kovin kaunis tullut. Mutta saa kelvata. Ajatus on tärkein, vai mitä?

DSC06741%20%28480x640%29.jpg

Raaputettavaa löytyy lähes joka päivälle

DSC06744%20%28480x640%29.jpg

Koska 11 vuotiaan kalenterissa kuuluu ehkä vielä olla jotain herkkua, väkersin muutama rasian, johon mahtui sopivasti muutama nanna. Raaputuksen lomassa voi sitten pistää suun makeaksi

DSC06745%20%28586x640%29.jpg

Iltamyöhään, kun poika oli mennyt nukkumaan, teippasin kalenterin pojan oveen. Toivottavasti ilahtuu aamulla. Kalenteriin tuli jonkun verran painoa, joten kiinnityksen joutui toteuttamaan ikävästi teipillä. Ja vähän runsaammin piti laittaa, että kans pysyy siinä ovessa, eikä rojahda alas keskellä yötä. Saa nähdä, miten käy.

DSC06748%20%28480x640%29.jpg

Arvat kiinnitetty aaltopahviin kaksipuolisella teipillä, joten lähtee kivasti irtikin. Rasioihin joutui laittamaan pikkasen liimaa avuksi, että varmasti pysyy. Samaan hintaan olisi saanut aika monta kaupallista kalenteria, mutta tämä on taatusti erilainen. Toivottavasti tulee runsaasti voittoja :-)