Posti on nyt kantanut perille ne kortit,mitä on kantanut, joten laitan ne nyt myös tänne julkiseksi.

Tänä(kin) vuonna sai painia erityisesti inspiraation kanssa ja toisekseen aikataulun kanssa. Ei mitään uutta siis, jos edellisiin vuosiin katsoo. Joulu on niitä harvoja kertoja, kun muistellaan myös vähemmän tuttuja tai vähemmän muuten tekemisissä olevia ihmisiä. Joulukortilla ikäänkuin muistuttaa olemassa olostaan ja samalla kertoo, että ei ole unohtanut myös kortin saajaa. Itse en niin välitä joulusta ja siihen  liittyvästä hössötyksestä, mutta korttirumbasta olen pitänyt kiinni. Tänä vuonna teki mieli lähettää kaupan kortit, mutta ei antanut luonto periksi. Olen kuullut joidenkin jopa odottavan, millaisen joulukortin saavat meiltä tänä vuonna. Ja olinhan muutamat uudet tarvikkeetkin hankkinut syksyn messuilta.

No ajattelin sitten päästä hiukan helpommalla ja tehdä kaikille samanlaiset. Hienosti ajateltu, mutta ei onnistunut tämäkään toteutus. Kun väen väkisin ensin sai muutaman kortin aikaiseksi, alkoikin yllättäen inspiraatiot jylläämään. Ja samaan sukuun kuuluville ei tietenkään voi lähettää samanlaisia kortteja. Kun ne vaikka kyläilee ja haluaa katsoa toisten kortteja niin "jaa... meillekin tuli samanlainen kortti". No eivät varmaan ehkä oikeasti niin ajattele, mutta jottei homma olisi itselleni liian helppo, niin näin mä vaan kuvittelen. Tein sitten aina muutaman samanlaisen kortin, jotta homma etenisi ennen deadlineä.

Eka kertaa ikinä osallistuin joulukorttivaihtoon. Siinä täysin vieraan ihmiset ilmoittautuvat mukaan tällaiseen rinkiin, jossa sitten tavalla tai toisella saat jonkun osoitteen, kenelle lähetät kortin. Koska tämä tapahtui marraskuussa, niin meinasin saada tällaisesta sysäyksestä pienen kipinän aikaiseen joulukorttien valmistukseen.

Tämän ikkunastanssin olen hankkinut pari-kolme vuotta sitten ja idea juuri tämän näköisestä kortista muhinut päässä siitä asti. Melko vaivatta syntyi siis eka kortti ja tästä piti tulla tämän vuoden THE joulukortti. Ei tullut, vaan jäi ainokaiseksi tämä. Kelpo idea toteuttaa ehkä jonain muuna vuonna.

DSC07533.jpg

Pahimmassa luovuuden tuskassa toteutin muutaman valmiin idean korttikirjasta. Kauniita ja maanläheisiä nämäkin

DSC07572.jpgDSC07592.jpgDSC07594.jpgDSC07574.jpg

Tämän kortin kaikki tarvikkeet ovat uusimmat hankinnat tältä syksyltä. Mutta jotenkin toteutus jäi omaan makuun vähän pliisuksi, joten näitäkään ei sitten syntynyt kuin muutama. Tuota Sizzixin kuusistanssia kohtaan mulla oli erityisen suuret odotukset ja visiot, mutta ne ei nyt ehtinyt tälle vuodelle kirkastua riittävän selkeästi. Ensi vuonna onneksi uusi joulu. Jos vaikka olisi ajoissa valmista ;-)

DSC07571.jpg

Edelleen tykkään perinteisistä 3D kuvista, jotka alun alkaen saivat minut askartelun polulle. Edelleen käytän niitä, vaikka olen vuosien varrella oppinut käyttämään muita hienoja tekniikoita ja tapoja.

DSC07581.jpg

Tästä kortista tykkäsin myös itse kovasti. Melko yksinkertainen toteuttaa, joten tästäkin piti tulla sitten THE joulukortti tälle vuodelle. Melkein tulikin. Paitsi siniset korttipohjat loppui lähes kättelyssä. Askartelukamaa olisi vaikka muille jakaa, muttei niitä oikeanlaisia löydy silloin, kun niitä eniten tarvitsisi

DSC07586.jpg

Ei ollut joka kortti siis erilainen tänä vuonna. Eikä ollut askartelun ilo ihan itsestään selvyys. Mutta voiton puolella ollaan tämän vuoden osalta.

Omasta mielestä ihkuimmat joulukortit ansaitsee oman postauksen ehkä jo huomenna, joten pysy kanavalla.