Ei voi! Mutta monta asiaa voi. Jokaisella on omanlaisia taitoja. Minulla on käsityön taito, joten päätin tehdä tiskirätit itse. Nämä itse tehdyt tiskirätit on ollut muodissa jo pidempään. Kun näitä aloitin, oli mulla hieno visio kuvasta, jossa olisi erivärisiä tiskirättejä pinossa viikon jokaiselle päivälle oma. Pinterestin tämä kuva oli inspiraationa. Kukapa ei haluaisi keittiöön iloisia värejä.

Tiskir%C3%A4tti.jpg

Käytännöllisyyden kannalta päädyin aloittamaan tummista väreistä. Valmista tuli päivä/rätti vauhtia. Mutta näihin kahteen ne taas tällä kertaa jäi. Olen ehkä vähän pitkästyvää tyyppiä. En jaksa samaa asiaa kovin pitkään. Menee mielenkiinto ja pitäisi taas päästä kokeilemaan jotain uutta. Tuntuu olevan aina miljoona projektia mielessä, mitä olisi kiva joskus tehdä.

DSC_0046%20%28640x518%29.jpg

Ajattelin, että pinnassa täytyy olla vähän epätasaisuutta, jotta siihen tarttuu roskat paremmin :-D Ohjeen tähän bongasin Pinterestistä. Lankana tässä Blend Bamboo ja 3 puikoilla neulottu 72 s. Valmiin rätin koko on 23x20,5 cm ja lankaa kului 32 g

DSC_0038%20%28640x427%29.jpg

Ruutumalli on omasta päästä eli laitettu vain oikeita ja nurjia silmukoita oikeaan järjestykseen. Ruutumalleja olen neulonut ennenkin ja ovat olleet oikein toimivia. Tässäkin lankana Blend Bamboo ja käytössä 3 puikot ja 72 s. Tämän rätin koko 24x22 cm ja lankaa kului samaiset 32 g

DSC_0043%20%28640x427%29.jpg

Nämä tuli tehtyä viime kesänä ja olivat osana KyJy 2016 projektia. Kun en ole saanut aikaiseksi näitä kuvata, niin en ole voinut ottaa käyttöönkään aikaisemmin. Nyt olleet molemmat käytössä ja kyllä toimii. Melko usein tarvii pestä ja vaihtaa, koska alkaa kyllä tuoksahtaa. Pitsiversiot ehkä kuivuisi hiukan nopeammin. Sen takia täytyy olla siis usempi rätti. Kaikenkaikkiaan olen useamman vuoden jo käyttänyt itse tehtyjä tiskirättejä ja kokenut ne ihan hyviksi. Ei ole tarvinnut enää ostaa kaupasta sen takia, että ne olisi parempia. Itse tehdyt ovat kyllä kauniimmatkin kuin kaupan versiot.